Wat kost het inhuren van een webdesigner gemiddeld

Wat kost het inhuren van een webdesigner gemiddeld

Voor het maken van een website hebben de meeste mensen een webdesigner nodig. Een website in elkaar zetten en deze een mooi design geven is namelijk een specialistische taak die niet veel mensen kunnen vervullen. Het inhuren van een webdesigner is daarom noodzakelijk.

Maar wat kost dit nu gemiddeld. Dit is iets wat je natuurlijk wel graag wilt weten voordat je de webdesigner inhuurt om aan de slag te gaan met het Webdesign. Je moet immers afwegen of het een slimme investering is om het maken van de website uit te besteden of zelf tijd te besteden aan het jezelf eigen maken van de vaardigheid.

Gemiddeld uurloon webdesigner

De kosten voor het inhuren van een webdesigner zijn niet altijd hetzelfde. Wat het kost is namelijk afhankelijk van het aantal uren dat de persoon aan de website kwijt is. Een simpele bedrijfswebsite met vijf essentiële pagina’s zal dan ook minder kosten dan het opzetten van een webwinkel met honderden verschillende producten. Het gemiddelde uurloon van een webdesigner in Nederland zal ongeveer rond de 60 euro liggen. In de meeste gevallen zijn mensen die actief zijn in webdesign echter kleine zelfstandigen en kunnen zij ook tegen een goedkoper tarief bereid zijn te werken. Tevens zal je vaak te maken krijgen met het feit dat webdesigner liever een prijs voor het project afspreken in plaats van een uurloon.

Prijs per webdesign project

In de meeste gevallen zal je na het contact met een webdesigner een prijs voor een project afspreken. Met elkaar bespreek je wat er van de website wordt verwacht de webdesigner geeft je dan een prijs om het project te volbrengen. Voor beide partijen is het prettig om op deze manier te werken. Als opdrachtgever weet je immers precies welke kosten nodig zijn voor het inhuren van de webdesigner. Daarbij zal de webdesigner het prettig vinden om de mogelijkheid te hebben om niet elke minuut die aan de website besteed wordt te moeten verantwoorden. Opnieuw is de prijs van het project afhankelijk van de soort website en het aantal uren dat men kwijt is om het project te verwezenlijken.