Chronische pijnklachten kunnen je dag behoorlijk verzieken

Chronische pijnklachten kunnen je dag behoorlijk verzieken

pijnklachten

Het leven hoort een feestje te zijn, maar niet iedereen kan evenveel van het leven genieten. Mensen met chronische pijnklachten bijvoorbeeld. Deze mensen leven constant met pijn en hebben vaak weinig plezier meer in het leven. Daar is natuurlijk wel iets bij voor te stellen, de gehele dag met pijn rondlopen is verschrikkelijk.

pijnklachtenMensen met chronische pijn zitten vaak al een hele tijd in een traject. Ze zijn bij allerlei specialisten geweest maar komen er niet uit. Voor buitenstaanders is het vaak niet echt voor te stellen wat die chronische pijn nu precies is. Iedereen heeft natuurlijk wel eens hoofdpijn of bijvoorbeeld wat pijn in de rug of nek, maar chronische pijn is constant aanwezig. Iets waar weinig mensen maar een voorstelling bij kunnen maken.

Pijnstillers

Mensen met chronische pijn maken vaak gebruik van pijnstillers. Dat kan soms gaan om relatief milde pijnstillers, tot zeer zware pijnstillers. Met deze medicatie is er vaak nog wel redelijk te leven. Er zijn ook aandoeningen zoals dystrofie in je voet waarbij veel pijn komt kijken.

Dit is een soort reactie van het lichaam op een relatief mild letsel. Iemand heeft bijvoorbeeld zijn of haar arm gebroken en het lichaam blijft pijnsignalen sturen naar de plek van het letsel. Meestal is deze aandoening van tijdelijke aard en gaan de pijnklachten ook weer weg.

Alternatieve behandelingen

Alhoewel pijn soms een aanwijsbare oorzaak heeft, zoals een letsel, is het niet altijd duidelijk waar de pijn vandaan komt. Zo hebben sommige mensen bijvoorbeeld veel nekklachten en proberen er alles aan te doen om deze te verhelpen, maar het lukt ze niet. Ze lopen constant onder hoge spanning rond, waardoor de klachten ontstaan. Soms ligt de oplossing dan in een andere hoek.

Het zou bijvoorbeeld kunnen liggen aan stress, of aan de werkomgeving. Wellicht een probleem waar iemand constant over aan het piekeren is waardoor de stress ontstaat. Soms zal een pijnstiller de oplossing zijn, maar met bepaalde alternatieve behandelingen kan er soms ook verder gekeken worden naar oplossingen.

Dit artikel bevat geen medisch advies.