Hoe kun je koerier worden?

Hoe kun je koerier worden?

koerier

koerierOm koerier te worden heb je eigenlijk weinig nodig. De meeste koeriersdiensten rijden rond in bestelauto’s of -bussen waar je met een standaard rijbewijs B in mag rondrijden. Indien het voor je baan vereist is om in een vrachtwagen te rijden dan worden de eisen om koerier te worden natuurlijk wel iets anders.

Als dit niet het geval is dan volstaat het hebben van ieder autorijbewijs. Hoewel een rijopleiding de enige studie is die je succesvol moet doorbrengen als je graag koerier wilt worden, is het ook gewenst als je enkele persoonlijke karaktereigenschappen bezit. Pas dan kan je alle eisen vervullen om de ideale koerier voor een bedrijf te zijn.

Sociaal en georganiseerd persoon

Goed auto kunnen rijden is een vereiste waar ontzettend veel mensen aan kunnen voldoen. Je hoeft als koerier namelijk helemaal niet hard te rijden. Met goed autorijden bedoelen we in het geval van een koerier voorzichtig en verantwoord rijden. Je vervoert immers een kostbare lading pakketten die hun bestemming moeten bereiken.

Een vereiste om koerier te worden waar niet iedereen aan kan voldoen is een sociaal en georganiseerd persoon zijn. Hoewel je als koerier lange tijd alleen in je auto zult doorbrengen, zijn er ook tijden dat je ergens naar binnen moet om een pakket te bezorgen. Op deze momenten komen je sociale vaardigheden goed van pas. Voor het op tijd afwerken van je geplande route is het belangrijk om goed georganiseerd te zijn.

Reageren op koerier vacatures

Denk jij dat je aan alle eisen voldoet om een koerier te worden? Dan is de volgende stap reageren op openstaande vacatures. Op verschillende websites waar vacatures op gezet worden, kan je altijd wel enkele openingen voor een baan als koerier vinden.

Er worden in Nederland namelijk nog altijd steeds meer pakketten bezorgt en naast de grote pakketdiensten zijn er ook veel kleinere koeriersdiensten actief die regelmatig nieuw personeel kunnen gebruiken. Reageer op een openstaande vacature door je CV op te sturen en uit te leggen waarom je denkt geschikt te zijn voor de baan. De vereisten papieren en eigenschappen die wij hier bespreken, kan je daarbij natuurlijk aanhalen.