Wat is engineering?

Engineering is de toepassing van wetenschappelijke kennis voor het oplossen van problemen in de echte wereld. Terwijl de wetenschap (fysica, scheikunde, biologie, enz.) stelt ons in staat om een goed begrip van de wereld en het universum te krijgen, engineering maakt dit inzicht te komen tot leven door het oplossen van problemen, het ontwerpen en bouwen van dingen. De elektronische apparaat dat u gebruikt om dit artikel te lezen is ontworpen uit rauwe plastic, metaal, silicium en lijnen van software code voordat ze worden omgezet in een bruikbaar apparaat. Best wel heel cool dus!

Ingenieurs kunnen worden onderscheiden van andere beroepen door hun vermogen om complexe problemen op te lossen en oplossingen te implementeren in kosteneffectieve en praktische manieren. Dit vermogen om een probleem te zien, werken door middel van verschillende gedachten en abstracte ideeën en vervolgens te vertalen in de werkelijkheid is wat is zo spannend over engineering. Iemand kan bijvoorbeeld gaan werken bij een engineering bureau rotterdam of een andere omgeving. De salarissen zijn doorgaans goed.

Wat zijn de gemeenschappelijke vaardigheden ingenieurs gebruiken?

Ingenieurs zijn probleemoplossers, organisatoren, communicators, rekenmachines en ontwerpers. Deze vaardigheden zijn sterk afhankelijk van rationeel denken en logisch besluitvorming, dat is de reden waarom de meeste ingenieurs komen uit de wetenschap en wiskunde achtergronden. Maar ondanks dit feit engineering is een zeer creatieve activiteit, vooral wanneer ingewikkelde problemen zijn betrokken. De moderne ingenieur is ook zeer software technisch en kan een waaier van verschillende gegevensverwerkings Programma’s gebruiken om te helpen bij het verifiëren van ontwerpen en het voorspellen van hoe de structuren zich in het milieu zullen gedragen.

Wat zijn de gemeenschappelijke gebieden van engineering?

Er zijn vele takken en gebieden binnen de diverse techniek disciplines die eerder verwarrend kunnen zijn. Echter, alle engineering graden zijn gebaseerd op een (of een combinatie) van de 4 belangrijkste disciplines van de civiele, chemische, mechanische en elektrotechniek.