Internationaal actiever, ik moet beter Engels leren

beter engels leren sprekenAllereerst leuk dat je mijn blog volgt! Zoals je misschien kunt zien ben ik nog niet zo heel erg lang bezig met bloggen, maar ik probeer het regelmatig te doen. Vandaag wil ik eens iets schrijven over iets waar ik al een tijdje mee bezig rondloop. Er zijn verschillende soorten dingen die ik in het dagelijks leven doe. Natuurlijk ga ik naar mijn werk, maar vandaag heb ik het meer over mijn hobby’s, zoals het bekijken van vogels. In Nederland is er een hoop te zien, maar ik merk dat ik steeds vaker ook over de grens kom.

Ook bezoek ik beurzen, fora en andere online community’s (bijvoorbeeld op Facebook) en ik merk dat ik steeds meer Engels aan het spreken en typen ben. Nu moet ik eerlijk bekennen dat mijn Engels niet al te best is. Gelukkig ben ik mijzelf ervan bewust (dat dan weer wel), want soms hoor je op vakantie medelanders Engels spreken met de volste vertrouwen, terwijl je weet dat het niet bepaald correct is. Ik wil hier iets aan gaan doen, zodat ik beter Engels leer spreken. Dat heeft alleen maar voordelen voor mij persoonlijk.

Ik ga een cursus volgen

Ik ben al een beetje rond aan het kijken geweest op het internet. Er zijn natuurlijk diverse opties op dit gebied, zo kun je bijvoorbeeld online diverse cursussen volgen om je Engels te verbeteren. Natuurlijk zijn er ook veel boeken te vinden waar je dit uit kunt leren. Maar ik ken mijzelf een beetje en als ik dit helemaal in mijn eentje moet gaan doen, dan komt er niets van. Vaak ben ik dan even enthousiast en daarna stop ik ermee. Daarnaast lijkt het mij een stuk beter om van een professionele Engels spreker de lessen te krijgen, die weet het immers beter dan een leek als ik.

Nu kwam ik online eenĀ cursus engels leren tegen waarbij het dus om een klassikale les gaat. Aan het einde krijg je een certificaat en ben je dus officieel iemand die goed Engels spreekt. De leraren zijn zijn ‘native speakers’ wat volgens mij wil zeggen dat hun moerstaal Engels is. Dat spreekt mij wel. Ik zag dat ze zomercursussen aanbieden, waarbij je dus in een korte periode intensief gaat leren. Dat past helemaal bij mij! Morgen ben ik een dagje vrij, dus zal eens contact opnemen met het bedrijf en de kans is aanzienlijk groot dat ik mij ga inschrijven. Ik heb nu toch vakantie, dus dat moet helemaal goed komen wat betreft tijd etc.